Adatvédelmi nyilatkozat

A személyes adatok védelme az interneten különösen fontos jelentőséggel bír a jövőbeni internetes szerződéskötések, egy valódi internet-gazdaság kialakítása szempontjából.
A best4pets.hu (Ő.P.A. Kft) ezen adatvédelmi nyilatkozattal szeretné elkötelezni magát a biztonságos és megbízható internetes kereskedelem, a személyes adatok és személyiségi jogok védelme mellett.
Az Ön által megadott személyes adatokat és az Ön felhasználói adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény.) értelmében kizárólag szerződéskötési, számlázási célokra, valamint saját reklámcéljainkra használjuk fel. A személyes adatokat harmadik félnek nem továbbítjuk, az adatok harmadik félnek történő átadására kizárólag az Ön előzetesen megtett, határozott beleegyezése után kerülhet sor.

1. Milyen személyes adatokat gyűjtünk, és ezeket hogyan dolgozzuk fel?

a. Név nélküli adatok
Internetes oldalaink látogatása során általánosan hozzáférhető oldalainkon szabadon, név nélkül kereshet. A név nélküli internetes látogatásáról gyűjtött adatokat kizárólag statisztikai célokra használjuk fel, internetes megjelenésünk optimalizálására, a rendszer biztonságának növelésére, ezen rögzített adatok nem tartalmaznak semminemű személyes adatot. Rögzítésre csak a domain név, az IP-cím, számítógépe konfigurációja és böngészőjének típusa kerül. Szintén automatikusan rögzítjük azokat az internet-oldalakat, ahonnan Ön eljutott hozzánk, és azokat is, amelyeket nálunk látogatott, valamint a látogatás idejét és időtartamát. Az Ön személyére, felhasználói profiljára ezekből az adatokból nem lehet következtetni. Ön, mint magánfelhasználó, teljesen névtelen marad. Ezen felül böngészését nem követjük nyomon.

b. Feldolgozásra kerülő személyes adatok
Regisztrációnál, megrendelésnél, hírlevél feliratkozásnál a következő személyes adatait rögzítjük: név, email, számlázási cím, szállítási cím, egyéb elérhetőség.

2. Milyen célból kérjük személyes adatait?

Személyes adatait az Ön azonosítása érdekében kérjük, ill. a megrendelés teljesítéséhez használjuk fel. A hírlevelünkre való feliratkozáskor adatait hírlevél listánkon rögzítjük, de hírlevél küldésen felül nem használjuk fel.

3. Mikor kérjük személyes adatait?

Személyes adatait a regisztráció során rögzítjük, amely adatokat a megrendeléskor, ill. a hírlevélre való feliratkozáskor is rögzítünk. Ezt megelőzően nem rögzítünk semmilyen adatot, tehát Ön teljesen névtelenül nézheti át termékkínálatunkat.

4. Ki férhet hozzá a személyes adatokhoz?

Adatai munkatársaink számára akkor válnak hozzáférhetővé, amikor az Ön ügyét dolgozzák fel és intézik.

A személyes adatok harmadik félnek történő átadására csak törvényileg szigorúan szabályozott esetekben kerülhet sor, így pl. az ÁSZF-ben megnevezett szállítónak, a megrendelt áru leszállítása céljából.

5. Milyen jogai vannak a felhasználónak személyes adatai tekintetében?

Felhívjuk a figyelmét az Infotörvényben lefektetett jogaira, különös tekintettel tájékozódási, tiltakozási és helyesbítési jogára.

6. Hogyan biztosítjuk az Adatvédelmi Törvény és más idevonatkozó jogi szabályzók betartását?

Megfelelő szervezési és műszaki intézkedéseket alkalmazunk a személyes adatok védelmére. Az adatokhoz hozzáférő munkatársaink kötelesek betartani, hogy a személyes adatokat kizárólag az adott feladat jogszerű teljesítéséhez használhatják, és hogy titoktartási kötelezettségük a tevékenység befejezése után is fennáll. Ezen felül munkatársaink behatóan ismerik az adatvédelmi jogokkal kapcsolatos szabályozást, az adatok védelmére és titoktartásra kötelezettek, ezek megszegése esetén tisztában vannak a büntetőjogi következményekkel. A belépés és a vásárlói profilhoz való hozzáférés jelszóval védett, a személyes adatokat és jelszókat a technika mai állása szerint védett szerveren tároljuk.

7. Cookie-k (sütik)

A weboldalra látogatással Ön hozzájárul ahhoz, hogy cookie-kat használjunk a weboldallal összefüggésben. A cookie-t felhasználásának elsődleges célja a weboldal megfelelő működtetése, amelyhez szükséges különösen a weboldalra látogatási adatok nyomon követése, és a weboldal használattal kapcsolatos esetleges visszaélések kiszűrése. Az így nyert információkat felhasználhatjuk arra, hogy a weboldal használatával kapcsolatban statisztikákat állítson fel, illetve elemezzen, valamint, hogy az ilyen, azonosításra nem alkalmas statisztikai adatokat (pl.: látogatók száma, legnézettebb témakörök, illetve tartalmak) harmadik személy részére továbbítson, illetve összesítve, anonim módon nyilvánosságra hozzon.

Amennyiben nem szeretné, hogy a fentiek szerint információkat gyűjtsenek Önről a weboldal használatával összefüggésben, az internetböngésző beállításaiban részben vagy egészben kikapcsolhatja a cookie-k használatát, vagy egyébként módosíthatja a cookie üzenetek beállításait.

7. Kapcsolat

Amennyiben kérdése lenne az Ő.P.A. Kft adatvédelmével kapcsolatban, forduljon adatvédelemmel megbízott munkatársunkhoz az alábbi elérhetőségen, aki felvetései vagy panasza esetén szívesen áll rendelkezésére. Amennyiben véleménye szerint nem jutott megfelelő jogorvoslathoz, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat az alábbi elérhetőségeken: posta cím: 1530  Budapest, Pf.: 5., cím:1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, telefonszám:+36 (1) 391-1400, e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu, URL: http://naih.hu. Jogorvoslatért fordulhat továbbá a lakóhelye szerint illetékes bírósághoz fordulhat.

best4pets.hu – Ő.P.A. KFT
Ügyvezető igazgató: Őri Péter és Őriné Győrvári Györgyi
Kapcsolattartó: Őri Péter és Őriné Győrvári Györgyi
1121 Budapest, Rácz Aladár köz 7.
Telefon: (30) 697 16 76
Email: info@best4pets.hu

A honlap technikai követelményei

Cookie-k
Oldalaink megtekintése csak olyan böngészővel lehetséges, melyekben ezek engedélyezve vannak.
A Cookie-k engedélyezésének menete:

Mozilla Firefox angol:
Edit -> Perferences -> Privacy -> Cookies -> Allow sites to set cookies

Mozilla Firefox magyar:
Eszközök -> Beállítások -> Adatvédelem -> Sütik fül -> Sütik engedélyezése pipa

Internet Explorer angol:
Tools -> Perferences -> Privacy -> csúszka = medium

Internet Explorer magyar:
Eszközök -> Internetbeállítások -> Adatvédelem fül -> csúszka = közepes

Javascript
Oldalaink megtekintése csak olyan böngészőkkel lehetséges, melyek ezt a technológiát támogatják.
A JavaScript-k engedélyezésének menete:

Mozilla Firefox angol:
Edit -> Perferences -> Content -> Enable JavaScript

Mozilla Firefox magyar:
Eszközök -> Beállítások -> Tartalom -> JavaScript engedélyezése

Internet Explorer angol:
Tools -> Perferences -> Privacy -> csúszka = medium

Internet Explorer magyar:
Eszközök -> Internetbeállítások -> Adatvédelem fül -> csúszka = közepes

Böngésző
Oldalaink az összes korszerű böngészőn működnek, többek között:

• Mozilla Firefox (Windows, Linux, MacOSX)
• Opera
• Internet Explorer (6.x vagy magasabb verziószám)

Képernyőfelbontás
Az oldal tökéletes megjelenéséhez legalább 1024×768-as képernyőfelbontás szükséges.
A termékekről illusztrációként megjelenített képek különbözhetnek a valóságtól. Ez függ a különböző monitorok típusától, minőségétől és korától, ezért a látott színek kis mértékben eltérhetnek.