A kutyák tápanyagszükséglete

 itt: Blog

A kutya a mindenevő állatokhoz képest sokkal több fehérjét és zsírt igényel, de szénhidrátokra is szüksége van. A vadon élő húsevő állatok sem csak a zsákmány húsát fogyasztják el. Az evést a zsigerekkel (máj, vese, belek) kezdik és a hús mellett a csontot is elfogyasztják. Ily módon jut az állat szervezete szénhidráthoz, ásványi anyaghoz és vitaminokhoz.

A kutyáknak folyamatos fehérje ellátásra van szükségük mert nem képesek a szervezetükben raktározni. A kutyatápok optimális nyersfehérje tartalma 20-25%. Ez a fehérje mennyiség fedezi a növekedésben lévő kutyák igényeit is. A szoptatós szukák és a kölyökkutyák számára gyártott tápok fehérje tartalma ennél általában kicsit magasabb 28-30% közé tehető.

A kutyatápok optimális nyerszsírtartalma 5-10% között van, de akár 20%-os zsírtartalmú táp sem okoz problémát a kutya emésztésében. A zsírok elősegítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását. A nagyobb zsírtartalmú táp ideális munkakutyák számára, mivel az izommunka számára az energiát az izomsejtekben a zsírsavak szolgálják.

kutyatál

Termékeink között minden életkorú, aktivitású kutya számára megtalálhatjátok az optimális tápot, mely kutyád boldog, egészséges, energikus életéhez szükséges.

Írj hozzászólást!

Kapcsolat

Jelenleg nem vagyunk itt, de ha üzenetet hagysz, hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

0

Kezdj el gépelni, és üss Enter-t a kereséshez.